Google   Yahoo   All The Web   AltaVista   Kobala Attendeer een kennis 
Help mij om dit forum te laten bestaan! Doneer een vrij bedrag via paypal Doneer 1,30 per telefoon Detecting Community Forum Doneer 1,30 per telefoon Help mij om dit forum te laten bestaan! Doneer een vrij bedrag via paypal
 Zilverkeuren   Mededelingen aangaande het forum  
 RegistreerRegistreer   Log inLog in 
Detecting Community Forum -> Detectie Encyclopedie Het is nu Wo Feb 21, 2024 10:24
Detectie Encyclopedie is 503.971 maal geraadpleegd
 
 Categorie    
 5  -  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  -  Alles
Grootste informatiebron: WikiPedia
  
  
museum Algemeen
Een museum (meervoud musea of museums) is een instelling die zich bezighoudt met het verzamelen, bestuderen, eventueel herstellen en tentoonstellen van verschillende voorwerpen. Er bestaan ook openluchtmusea, waar beelden, gebouwen of plantencollecties zijn uitgestald. Een museum is geopend voor het publiek, dat daarvoor vaak toegang moet betalen.

Het woord museum is afkomstig uit het Latijn en in die taal terecht gekomen via het Griekse woord mouseion, hetgeen betekent een plaats of een tempel gewijd aan de Muzen, de Griekse godinnen van de kunsten.

Meestal zijn de museumstukken uniek en kostbaar, zoals schilderijen, archeologische vondsten, etc. Maar er bestaan ook musea die dagelijkse voorwerpen tentoonstellen, of producten van een fabriek. Het zijn dan meestal thema-musea, rond één bepaald onderwerp of activiteit (wapenmuseum, speelgoedmuseum, scheepvaartmuseum, hoevemuseum, diamantmuseum,...).

De oudere musea zijn veelal begonnen als verzamelingen van curiosa of kostbaarheden van aristocraten en rijke particulieren. Het Teylers museum in Haarlem bijvoorbeeld was oorspronkelijk een privéverzameling van de rijke koopman Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778). Ook tegenwoordig komt dit nog voor, zoals bij het Frisia museum voor het Magisch Realisme te Spanbroek.
Gestart door:
Wicher

(Bewerk) (Verwijder)
Er zijn momenteel 1 verwijzingen onder museum.
Pagina 1 van 1  
 Categorie    


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Googlepagina: GooglePullerPagina